Pas op voor deze 5 dikmakers

Het is weer januari en traditie getrouw gaan veel mensen weer aan de lijn. Maar wat kan je beter vermijden als je wilt afvallen? In dit artikel lees je 5 tips om dikmakers te vermijden.

1. Vermijd te grote porties

Veel mensen zijn opgegroeid met de boodschap dat ze hun bord leeg moeten eten. Helaas zijn de porties die we in restaurants geserveerd krijgen door de jaren heen alleen maar gegroeid. Maar ook thuis kunnen we flink opscheppen.

dikmakersEen trucje is om een kleiner bord te gebruiken dan je normaal doet. Hierdoor eet je minder en krijg je dus minder calorieën binnen.

 

2. Vermijd stress

Wanneer we gestressed zijn hebben we eerder de neiging onszelf te belonen met eten en alcohol. Helaas zijn dit vaak niet de gezonde voedingsmiddelen die we kiezen, maar vette of zoete snacks.

Doordat je van stress ook nog eens dikmakende hormonen produceert, slaat je lichaam die extra calorieën een stuk sneller op.

Als je last hebt van stress dan kan je het beste even een stapje terug doen. Ga even rustig mediteren of doe wat Reiki oefeningen.

3. Vermijd verveling of eten zonder er bij na te denken

We kennen allemaal wel de situatie dat we lekker onderuit gezakt voor de tv zitten met een snack. Voordat je het weet heb je de hele zak chips, popcorn, reep chocolade, noem het maar op – opgegeten en je kan je niet eens meer goed herinneren dat je dat hebt gedaan.

Zonde! zo geniet je niet van je eten en  eet je ook nog een meer dan je eigenlijk van plan was. Ook als je je verveelt kan je al snel op zoek gaan naar wat te eten om de tijd te doden.

Wil je echt een snack? Kies er dan voor om de hoeveelheid af te meten in een kommetje zodat je niet ongemerkt teveel eet.

4. Sla het ontbijt niet over

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt er namelijk voor dat je metabolisme wordt opgestart. Hierdoor begint de vetverbranding dus al vroeg in de ochtend,

Als je een goed ontbijt eet dan blijft jouw energielevel in balans. Kies voor het ontbijt liever niet voor te suikerige producten zoals ontbijtkoek en cereals. Kies liever voor producten zonder suiker (of zoetstoffen) en meer voor yoghurt. Voeg daar gezond fruit aan toe zoals frambozen, banaan, blauwe bessen of ananas en je hebt een super ontbijt!

5 Vermijd te strenge diëten

Als men start met afvallen dan willen mensen er ook zo snel mogelijk weer van af zijn. Daarom kiezen ze vaak voor een crash dieet. Helaas heeft zo’n dieet maar een tijdelijk effect. Zodra je weer normaal gaat eten dan komen die afgevallen kilo’s namelijk ook weer super snel terug.

Je lichaam heeft namelijk geleerd om zuinig om te springen met voedsel en de energie die het binnen krijgt. Krijgt het opeens weer een normaal dieet te verwerken, dan wordt dat snel opgeslagen in vet voordat er weer zo’n “hongerperiode” aankomt.

Negeer de ‘hippe diëten’ en ga liever voor de drie G’s: Gezond, Gematigd en Gevarieerd eten. Als je echt wilt afvallen dan zal het wat tijd kosten. En extra bewegen kan natuurlijk ook een extra boost geven aan de vetverbranding.

 

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere dikmakers te noemen. De dikmakers uit dit artikel zijn in ieder geval makkelijk om te vermijden. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *